Kesim Uygunluk Kontrolü
Kesime hazır bekletilen kumaşlardan parti bazında farklı toplardan, gramaj, yıkama, renk, çekmezlik, haslık kontrolleri yapılmak üzere numuneler alınır. Duruma göre numune ürün olarak hazırlanarak testlere tabi tutulur. Çıkan kalite kontrol sonuçları raporlanarak müşteri onayına sunularak kesime uygunluğuna karar verilir.
Kumaş Kesim Ön Hazırlığı
Kalite kontrol için geçen bu süre zarfında, dijital ortamda pastal planlaması yapılır ve kalıplar hazırlanır. Kesim onayı akabinde pastal atma ve kesim süreci başlamış olur. Kumaş eni durumu, desen yönü, tüylü kumaşlarda tüy yönü veya iplik yönü gibi durumlar göz önünde bulundurularak ve gerekli paylar verilerek pastal atma işlemi başlar.
Pastal Atma İşlemi
Doğru kesim için avantaj veya dezavantaj sağlayacak durumlara göre, tecrübeli kesim ekibimiz inisiyatifine göre pastal atma işlemi otomatik serim makinesi, yarı otomatik serim makinesi veya elle yapılabilir.
Pastal atma işlemi sürecinde kalite kontrol amaçlı gözlemler devam etmektedir. Defo tespit edilmesi durumunda ilgili parti kumaşları kesim dışı bırakılır. Pastal atma işlemi bittikten sonra kesimden kaynaklı gerilme ve kumaş toplanma durumu göz önünde bulundurularak pastal makul süre kadar dinlendirilir. Öncesinde yapılan planlamaya sadık kalınarak kalıp yerleştirme ve çizim işlemi yapılır.
Kumaş Kesim, Metolama
Kesim işlemi dikey bıçaklı kesim makinesi ile, gerekli iş güvenliği koşulları sağlanarak ve iyi bir ışıklandırma altında yapılmaktadır. Kesimi tamamlanan parçalar, dikim işleminde ve ara işlemlerde (baskı, nakış .vs) karışmayı önlemek ve işlem doğruluğunu sağlamak amaçlı her bir parçaya numaralandırma (metolama) işlemi yapılarak uygun koşullarda tasniflenir.